Stockholn Brass Band
Hem Kalender CD-skivor Videoklipp Nyhetsbrev Lšnkar Kontakt
Om oss Dirigent Medlemmar Styrelse Sponsorer

 

Internt

 

 

 

 

 

 

Om oss

 

Tankarna på att bilda ett nytt brassband i Stockholm hade funnits i många år. Ett brassband där professionella brassmusiker tillsammans med musikstuderande och amatörer  får möjlighet att spela ihop på ett nytt sätt.

 

Ett traditionellt brassband träffas varje vecka för att repetera och det passar inte alltid professionella musiker eller musikstuderande som har egna föreställningar och konserter på vardagskvällarna.

 

I januari 2006 träffades initiativtagarna Mikael Claesson, Kent Jonsson och Mikael Carlsson, alla med bakgrund inom Frälsningsarmén, på Operan i Stockholm. Resultatet av det mötet blev ett helt nytt brassband som kom att drivas som en projektorganisation. I och med detta vara Stockholm Brass Band fött.

 

Efter premiärkonserten som ägde rum på Nybrokajen 11 i maj 2006 har Stockholm Brass Band genomfört ett 10-tal konserter, tävlat i Brass SM i Värnamo vid tre tillfällen, blivit Svenska Mästare, representerat Sverige vid Brass EM i Stavanger och spelat in 3 CD skivor. För närvarande är man mitt uppe i planeringen av en fjärde skiva.

 

Det som förenar oss i Stockholm Brass Band är vår gemensamma passion för brassmusik. Oavsett om vi är professionella musiker eller amatörer så har vi ambitionen att genom vår musik inspirera unga brassbands musiker till att utveckla sitt musicerande. Vi har själva högt ställda ambitioner om att prestera brass av hög internationell klass. Kontakta oss gärna för ett samarbete i Sverige eller internationellt.

 

 

 

Copyright © 2009  Stockholm Brass Band

Stockholm X Brass

info@stockholmbrass.se